Home

Ons museum, een rijksmonument ligt in een bosrijke en romantische omgeving. Je proeft het leven, de rust en de sfeer van toen als je bij ons op bezoek bent of meedoet aan een van onze educatieve programma’s. Het museum geeft een boeiend beeld van leven, wonen en werken op een boerderij in de Brabantse Meierij tussen 1900 en 1930. Als bezoeker kan je kiezen uit een zeer gevarieerd programma. Op aanvraag leiden wij ook rond in het Engels of Duits. 

Onze 3 gebouwen en  het terrein zijn uitstekend  toegerust, bereikbaar en toegankelijk voor bezoekers met een beperking.

 

 

                                 

1276696506.jpg
1276692820.jpgAaland logo

De zomer is de tijd van de zon. Deze mooie tijd maakt een bezoek aan ons echt Brabantse  museum, tot een heel aparte belevenis.  In het museum vertellen onze gidsen, in het “Heziks” of Nederlands, hun boeiende verhalen.   zij hebben en nemen de tijd ……lekker zitten onder de notenboom en genieten van onze uitbundige groentenhof.

Als je met een groep wilt komen, ben je, op afspraak ( zie: CONTACT), het hele jaar door, van harte welkom ! Om zo’n groepsbezoek nog persoonlijker te maken, willen wij er graag van te voren met je over praten.

Onze schoolprogramma’s liggen vanwege de vakanties even stil. In september beginnen die weer. In onze historische groenten hof is het oogsttijd. Momenteel maken we, met eigen fruit, weer de lekkere “museumboerderij jams”.

Op deze website vertellen we je over ons veelzijdige museum…………ons eerste grote jaar- evenement Lentekriebels op zondag 15 april ( voor een foto-verslag kijk je op de foto-pagina) was gezellig en drukbezocht. Op zaterdag 16 juni kwamen er, zo’n 65 oldtimers. ( foto’s staan op de foto-pagina). En als je graag fietst is di. 24 juli een mooi moment. De grote TRV- fietstocht vertrekt vanaf- en eindigt bij de museumboerderij. En…op zondag 9 september is de Open Monumenten Dag. Dit jaar zetten we daar Polen in de schijnwerpers. Meer daarover op onze nieuwspagina.

We zien je graag  !