Evenement: De “Aa-land ondernemers” luiden de lente in

03 Mrt Evenement: De “Aa-land ondernemers” luiden de lente in

De Aa-land ondernemers luiden het voorjaar in.

Op zondag 9 april, van 11.00 tot 17.00 uur luiden de Aa-land ondernemers, met een keur aan activiteiten, het voorjaar in. Alles speelt zich af rondom de Meierijsche Museumboerderij,( www.museumboerderij.nl ) Meerstraat  28 in Heeswijk-Dinther. U heeft gratis toegang tot het evenemententerrein, en wij onthalen U vorstelijk, compleet met rode loper en lakeien ! U krijgt een vragenlijst overhandigd met vragen over elke deelnemende ondernemer. De winnaar krijgt, aan het einde van de dag, een mooie prijs overhandigd. Dankzij de grote diversiteit aan deelnemende bedrijven valt er, op het terrein, veel te beleven ! Meerdere beroepsbeoefenaars zijn aanwezig; er is ook een wilgenvlechter en er worden (spring)touwen “geslagen”. Verder is er een keur aan informatie over de deelnemende bedrijven. Er zijn veel streekproducten, zoals vlees, boerderij vloerbrood waarbij het bakproces in een antieke bakoven bekeken kan worden. Ook is er lokaal bier, wijn uit onze regio, boerderij-ijs. Er zijn aardbeien en noten, granen en muesli’s. In de centrale puntvormige Aa-land promotie tent  worden kookdemonstraties gegeven van gerechtjes, vervaardigd met de producten van de Aa-land leden. De recepten zijn daarna terug te vinden op de website van de Aa-land ondernemers ( www.aa-land.nl)  .

En terwijl  volwassenen zichzelf trakteren op een lekkere “boerenstruif” en een drankje op het museumterras, genieten de kinderen van oud- Hollandse spelen- en speeltoestellen. De aanwezige knuffeldieren mogen verwend worden. Door optredens van meerdere koren, bandjes en zangers is er de hele dag door “levende” muziek  te beluisteren. De museumboerderij zelf is op 9 april niet open maar in de “schob”(bezoekersruimte) wordt U verwend met mooie films over het museum en de tijd die het museum uitbeeldt ! Van harte welkom op deze Aa-landdag voor jong EN oud ! Voor meer informatie over de Aa-land ondernemers kijkt U op: www.aa-land.nl .