Honderd jaar boerenleven in EEN dag

De Meierijsche Museumboerderij en De Cleefshoeve SAMEN !

Een dag lang genieten op het Brabantse platteland.

Om 10.30 uur ontvangen we U bij de Meierijsche Museumboerderij, gelegen aan Meerstraat 28 in Heeswijk-Dinther met koffie en een “film van toen”. Vanaf 11.00 uur leiden wij U rond door de eeuwenoude boerderij. Boeiende verhalen over een leven van eenvoud, armoede, waarbij mens en dier onder een dak sliepen, woonden en werkten. Een leven zonder elektriciteit ! Een grote vindingrijkheid en saamhorigheid tussen mensen.  Tussen 12 en 1 verzorgen wij een uitstekende boeren broodmaaltijd met soep.

De Cleefshoeve, gelegen aan Berkenvenseweg 2 in Heeswijk-Dinther,  ontvangt U om 13.15 uur en leidt U rond in een hypermoderne, computergestuurde eigentijdse rundveehouderij. Een bedrijf met een geautomatiseerde melkcarroussel. U zult zich verbazen over de veranderingen in  de afgelopen 100 jaar op het brabantse platteland. U drinkt een kopje koffie op de stal. Tussen 15.15 en 16.00 uur besluit U met heerlijk ambachtelijke coupe ” boerenijs ” op het terras.

Groepen vanaf 10 pers. betalen € 35,- p.p. alles inbegrepen.

Boeken kan via: 0413-291172  (Meierijsche Museumboerderij)  of  06-13229119 (De Cleefshoeve).