Onze eeuwenoude boerderij geeft zich bloot…..maak het mee !

03 Nov Onze eeuwenoude boerderij geeft zich bloot…..maak het mee !

Zo’n 400/ 450 jaar geleden stond er, aan de huidige Meerstraat 28 in Heeswijk-Dinther, al een boerderij en werd er op die plek geboerd. In de loop van honderden jaren veranderde de boerderij veelvuldig van eigenaar. Ook werd het gebouw nogal eens verbouwd, maar de oorspronkelijke (eiken)houten constructie bleef gespaard ! Momenteel staat er op die plek een prachtig gerestaureerd rijksmonument, in gebruik als “Meierijsche Museumboerderij”. Ten behoeve van de laatste restauratie, in 2004/2005, werd er, onder andere door bouwkundige Cor van Gemert onderzoek naar de eeuwenoude constructie gedaan. Hij ontdekte daar bijzondere zaken, die door hem op honderden foto’s werden vastgelegd. Met behulp van een zelf gemaakte, zeer informatieve powerpoint presentatie vertelt hij over zijn bevindingen. Voor iedereen die “in het vak” zit, of voor iedereen die met eigen ogen wil zien hoe er vroeger gebouwd werd, is deze avond een echte aanrader. Kom op donderdag 10 november vanaf 19.00 tot 21.00 uur naar de ontvangstruimte ( de schob) van de Meierijsche Museumboerderij aan de Meerstraat 28 in Heeswijk-Dinther. Toegang is gratis, consumpties moeten worden betaald. Meer informatie over de Meierijsche Museumboerderij vind je op www.museumboerderij.nl . Daar vind je ook ons Twitter- adres.