Museum webshop

 

Museum webshop

 

kaart ZIEHIER voorkant                                                                               kaart ZIEHIER voorkant

1. Boek:    “Ziehier,  wij verkopen 77 kasteelhoeven”…….nu sterk verlaagde prijs !

(auteurs: Rien de Visser, geboren en opgegroeid in het kasteel en zijn zoon Florian de Visser. Florian zorgde voor het ontwerp van het concept en het format en hij presenteerde enkele verhaal maquettes.   De uitgevers:  Gemeente Bernheze en Meierijsche Museumboerderij).

Een vlot geschreven boek met heel veel teken- en foto- materiaal. In het boek nemen de auteurs ons mee in het bijzondere leven- en denken van de adellijke dames- en heren rond 1900. Het, ook vandaag nog grandioze, Kasteel Heeswijk als een soort “macht centrale” van waaruit orders werden gegeven aan de straatarme, en onderdrukte, (77) pachtboeren. Hun leven komt op een unieke manier in beeld.

Ook laat de auteur niet na, om bij tijd en wijle, kritiek te leveren op de machtswellust en spilzucht van de “rijke dames en heren”. Een wereld, die hij, als zoon van de poortwachter en daardoor vele jaren woonachtig op het kasteel, elke dag van nabij mocht ervaren.  NOOT: Kasteel Heeswijk is momenteel een van Brabants topmonumenten en de 77 pachthoeven lagen over heel Brabant verspreid.


 

Het boek kost € 19,95 ( nu sterk verlaagd tot € 14,95 ) en het is te koop via deze website , tijdens openingstijden van het museum aan de balie en in de boekwinkel van de Abdij van Berne van Heeswijk-Dinther. 


Kopen via de Meierijsche Museumboerderij ?

1/  U kunt het boek, op afspraak, ophalen bij de museumboerderij. Bel, buiten openingstijden, even met 0413- 291172. U betaalt dan € 14,95 contant bij overhandiging.

2/  Iedereen uit Bernheze, kan het boek door ons laten bezorgen. Betaal € 14,95 op rekeningnummer:  NL 35 RABO 0111604036 . U betaalt GEEN bezorgkosten.

3/  Voor ieder ander: Wij sturen U het boek toe, na betaling van kostprijs+verzendkosten ( boek € 14,95+ verzendkosten € 4,15=  € 19,10)  op rekeningnummer: NL 35 RABO 0111604036 t.n.v. Meierijsche Museumboerderij, onder vermelding van uw naam en “betaling boek ZIEHIER”.

HOE BESTELLEN:

Stuur een mailtje naar: info@museumboerderij.nl met de volgende gegevens:

1/ Bestelling boek: “ZIEHIER enz.”

2/ Uw naam, adres, postcode en woonplaats.

3/ Uw telefoonnummer en email adres.

4/ Uw keuze van levering, 1 of 2 of 3.

 

ONZE REACTIE:

* OF……Wij laten U weten wanneer U het boek kunt komen ophalen/ wanneer het bij U thuis gebracht wordt. 

* OF……Wij sturen U het boek toe, zodra uw betaling op onze bankrekening is gestort.

ONZE HARTELIJKE DANK VOOR UW BESTELLING.

Leuk idee ? De auteurs verzorgen, op aanvraag,  ook “verkoopdemonstraties”bij bedrijven, instellingen of evenementen. Voor een aanvraag mail je naar: dedriedobbelstenen@gmail.com  (Rien de Visser).

——————————————————————————————————————————————————————————————————————-

IMG_3619

2. Titel: “Leven en werken rond 1900”. Meierijsche Museumboerderij.

(Auteur+ illustraties: Mevr. Drs. Anneke van Lierop; Uitgever: Stichting Meierijsche Museumboerderij Heeswijk-Dinther.)

Anneke van Lierop was van beroep landbouweconome. Vanuit haar studie en ervaring wist zij, als geen ander, te vertellen over het leven op het arme Brabantse platteland rond de tijd van 1900. Daarbij gesteund door eigengemaakte pentekeningen, wandelt zij als het ware door de eeuwenoude boerderij en vertelt zij over de voorwerpen die ze daar aantreft. Dit 47 pagina’s tellende boek is een echte aanrader voor iedereen die wat meer over het leven van onze voorouders wil weten en een mooie afsluiting van een rondleiding door het museum.

Kosten: € 2,-. Te koop in de Meierijsche Museumboerderij.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————–