Op zaterdag 19 november is de boerderij van Sinterklaas

03 Nov Op zaterdag 19 november is de boerderij van Sinterklaas

Op zaterdag 19 november ontwaken Sinterklaas, zijn Pieten en Americo zijn paard, weer in de  nostalgische Meierijsche Museumboerderij , Meerstraat 28 in Heeswijk-Dinther.  Americo slaapt dan op stal en de Sint in de bedstee in “den herd”. Daar brandt  een knapperend open haardvuur. Bij het opstaan wil de Sint graag geholpen worden; zijn mantel moet om, sokken en handschoenen aan, de mijter en staf worden aangereikt. Dan eet de Sint een licht ontbijtje .  “Gelovige” kinderen, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s mogen helpen.  Maar behalve het wekken van de Sint is er veel meer te doen ! Op stal mag  Americo verwend worden met wortels. In de oude bakoven van het museum wordt  pepernoten brood gebakken en er zijn superlekkere boerderij-pannenkoeken. In het POC (Pieten Opleidings Centrum)  kan elk kind,  een  “Pietendiploma” halen. Elk kind mag verkleed komen. Omdat wij bewust met kleinere groepjes werken en niet willen dat kinderen lang moeten wachten, vragen wij  iedereen, van te voren, via email,  in te schrijven.  Kijk daarvoor op de speciale “sinterklaaspagina” van de website: www.museumboerderij.nl . Daar staan ook de wektijden vermeld. De entree prijs, voor iedereen  die ouder is dan EEN jaar, bedraagt € 4,00. Daarvoor krijgt, naast het mooie programma,  elke volwassene ook nog een gratis kopje koffie/thee  met speculaas, en elk kind een glas ranja,  een snoepzak en een pietendiploma.  Schrijf je snel in want VOL=VOL !  Meer weten over de Museumboerderij zelf ? www.museumboerderij.nl heeft de antwoorden ! Van harte welkom bij het mooiste sinterklaasfeest van dit jaar.