Open Monumenten Dag 2018 heeft als landelijk thema: “In Europa”

10 jul Open Monumenten Dag 2018 heeft als landelijk thema: “In Europa”

De Meierijsche Museumboerderij ontmoet Polen op zondag 9 september.

Nederland heeft goede banden met Polen. Honderden Polen werken in Bernheze, grotendeels in de tuinbouw. Vaak is er maar weinig contact met Nederlanders en ook zijn er weinig Nederlanders ooit in Polen geweest. Toch is Polen een boeiend land. Cultuur en natuur, prachtige historische steden. Maar ook plaatsen als Auschwitz, waar de nazi-Duitsers destijds vreselijk hebben huisgehouden maken diepe indruk. Een Europees land, sterk in ontwikkeling en niet eens zo ver van ons vandaan.

Dit jaar brengt de museumboerderij, tijdens Open Monumenten Dag met het thema “In Europa”, Polen en de Polen in beeld. De dag begint om 10.30 uur met een openlucht mis in het Nederlands en het Pools. De hele dag is er veel toeristische informatie met foldermateriaal, films en info over het alledaagse leven in Polen. Heemkundevereniging “De Wojstap” verzorgt weer een prachtige foto- tentoonstelling. Het bruist er van de activiteiten. Het terras, met gezellige “live” muziek is open voor een Pools of Nederlands drankje en hapje. Bakkers bakken, speciaal voor deze gelegenheid, extra lekker brood. In het museum laten de gidsen zien, dat in 1900, het boeren leven in Polen niet zo veel verschilde van dat in Nederland. In de interessante “historische groentetuin” vertellen tuinmannen en – vrouwen over de “bijna vergeten groenten” die er groeien. Dankzij een financiële bijdrage van de gemeente Bernheze zijn museum en evenemententerrein, op zondag 9 september, gratis toegankelijk. Meer info over dit altijd weer verrassende museum lees je op: www.museumboerderij.nl . Je kunt ons ook volgen op Facebook en via Twitter.

Zorg dat je dit jaar achteraf geen spijt krijgt…….BEZOEK ONS op zondag 9 september, van 10.30- 17.00 uur. Meerstraat 28 in Heeswijk-Dinther !