Sinterklaas 3 december 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op ZONDAG 3 DECEMBER ga je heel wat beleven ! Elk “gelovig” kind mag, samen met broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, papa’s en mama’s, Sinterklaas wakker komen maken. Eerst word je ontvangen in de schob (kantine) van het museum. Daar gaan we sinterklaasliedjes zingen. Dan ga je naar de stal van Amerigo. Die mag je aaien en je mag ook een lekkere wortel voor hem meebrengen. Vervolgens ga je naar “den herd”. Daar brandt een warm houtvuur, het is er vrij donker en Sint slaapt er in de bedstee. Samen met de Pieten mag je Sinterklaas wakker maken. Sint wil heel graag geholpen worden met het aantrekken van zijn rode mantel, zijn handschoenen. Ook zijn gouden staf, zijn ring en zijn mijter horen bij hem. Samen met iedereen doet hij zijn ochtendoefeningen en hij eet een licht ontbijtje. Als de Sint helemaal klaar is, ga je naar het overdekte terras bij de karschob waar allerlei spelletjes, een Pietendiploma, ranja en een snoepzak op je wachten. Voor de ouders is er koffie/thee met speculaas. Onze bakkers verkopen daar hun eigengebakken pepernotenbrood en er zijn overheerlijke museumpannenkoeken te koop.

Belangrijk: Sinterklaas en wij willen elk kind alle aandacht kunnen geven. Daarom ontvangen wij in groepjes van maximaal 35 dus vol=vol . Dat betekent dat je je van te voren, moet inschrijven !

De wektijden zijn: 10.00 uur( is volgeboekt); 10.20 uur ( is volgeboekt); 10.40 uur ( is volgeboekt); 11.20 uur ( is volgeboekt) ; 11.40 uur ( is volgeboekt); 12.00 uur; 13.00 uur; 13.20 uur( is volgeboekt); 13.40 uur . Zorg dat je steeds EEN KWARTIER VOOR DE AFGESPROKEN WEKTIJD aanwezig bent.

KOSTEN: € 4,- per persoon. ( tot en met 1 jaar gratis). Daarvoor krijg je het hele programma (+ voor kinderen een snoepzak, pietendiploma en ranja en voor de volwassenen een kopje koffie/thee met speculaas) aangeboden.

HOE INSCHRIJVEN ?

Stuur een mailtje naar:  info@museumboerderij.nl

Zet in dat mailtje:

1. Wij schrijven ons in voor zondag 3 december
  2. Onze voorkeurstijd (* ) is: ( zie hierboven, de WEKTIJDEN)  ( hou er rekening mee dat je, om het hele programma mee te kunnen maken, een kwartier van te voren aanwezig moet zijn).   * Als je voorkeurstijd vol is, stellen wij een andere tijd voor !!
  3. Namen + leeftijden van alle kinderen.
  4. Het totale aantal personen, dus de kinderen EN de volwassenen.

Onze reactie:

1. Wij sturen je een toegangsbewijs+ twee kleurplaten
  2. Print dat toegangsbewijs uit. Het is je bewijs van toegang.
  3. Als je wilt mag je ook een kleurplaat uitprinten. Kleur die plaat zo mooi als je kunt en stuur die naar de museumboerderij. (Adres:  Sint in de bedstee, Postbus 2, 5473 ZG Heeswijk-Dinther. Ook mag je je mooi gekleurde tekening in de brievenbus van de museumboerderij, Meerstraat 28. Heeswijk-Dinther, doen. Jouw kleurplaat hangen wij op in de schob (kantine) voor Sinterklaas.

Op zondag 3 december

1. Neem je toegangsbewijs mee en betaal het verschuldigde bedrag bij de kassa (entree). Betaal contant, je kunt bij ons niet pinnen !
  2. Kinderen krijgen  daar  consumptiebonnen voor snoepzak/ ranja. Volwassenen krijgen de bonnen voor koffie of thee met speculaas.

VAN HARTE WELKOM…….op zondag 3 december