05 Aug TIP……Op zondag 10 september, tijdens Open Monumenten Dag 2017, pakken wij weer breed uit !

Tientallen beroepen van toen ( rond 1900), allemaal in de oorspronkelijke klederdracht, en veel verhalen over die beroepen. Vaak mag je meedoen en het is in ieder geval een foto-geniek spektakel van de bovenste plank ! Het hele terrein EN de boerderij bruisen van de activiteiten. Op die dag presenteren wij ook de nieuwe “Meierijsche Museumboerderij Jam” ( met namen als “niet-te-pruimen-jam) en de nieuwe “Meierijsche Museumboerderij honing” . Het inmiddels bekende lekkere “Boerderij Vloerbrood” wordt weer gebakken. In onze groentetuin vertellen en demonstreren onze tuinmannen “bijna vergeten groenten”, lekker en live te zien ! Heel bijzonder is de presentatie van “Fotohokje BV” een bedrijf wat met hypermoderne technieken ( op namaak ouderwetse manier) gratis foto’s maakt van iedereen die dat wil. Op het gezellige museumterras kan wat gegeten en/ of gedronken worden terwijl de gezellige live-muziek voor een leuk sfeertje zorgt. Zeker kom je de dorpsomroeper/ verhalenverteller tegen en mag je je dagelijkse zonden misschien biechten bij meneer pastoor. In de karschob tref je een splinternieuwe, uitgebreide  foto-expositie aan van bedrijfjes die tot 1950 in onze dorpen actief waren. Vervaardigd en van deskundige informatie voorzien door onze partners, de Heemkunde Vereniging De Wojstap. En op de zolder is er een nieuwe tijdelijke expositie van “beroepen van toen”. Een expositie met veel nieuws over toen, prachtig ingericht en aangekleed met oude kleding en originele voorwerpen en gereedschappen.  Onze pony verheugt zich alweer op de vele ritjes die hij mag maken en de “Bertus Stal” is present, zoals altijd met heel veel knuffeldieren. Ook het boek van Rien de Visser: “ZIEHIER” is er, speciaal vanwege Monumenten Dag voor een sterk gereduceerde prijs te koop ! Natuurlijk zijn we niet compleet met deze opsomming, maar er is zoveel te doen en vooral te beleven dat het wel “zund (=zonde)” zou zijn, als jullie de museumboerderij niet in je programma van die dag opnamen. En als klap op de vuurpijl…..vanwege Open Monumenten Dag is de toegang tot het evenementen terrein nog gratis ook !