Vriend van het museum

Sinds 1 januari 2011 is het mogelijk om ” VRIEND” van het museum te worden. Vrienden ondersteunen het vele educatieve werk wat het museum nu al uitvoert ( nu al zo’n 2000 kleinere en grotere kinderen volgen bij ons ” levend geschiedenisonderwijs”) en ook zorgen zij er voor  dat er nieuweonderwijsprogramma’s voor jong en oud kunnen worden ontwikkeld.

In 2011 zorgden onze vrienden er voor dat er gereedschap aangeschaft kon worden zodat de nieuwe bakoven volledig gebruikt kon gaan worden !! 

In 2012 zorgden onze vrienden voor de aanschaf van  filmpresentatie apparatuur en de aanschaf van “ouderwets” speelgoed, waarmee wij onze educatieve doelen (nog) beter konden gaan waarmaken.

In 2013 zorgden onze vrienden voor: het opnieuw inrichten van de vitrines in de schob. Door het gebruik van glasplaten en glazen informatie-plaatjes zijn de voorwerpen nu van alle kanten veel beter te zien. Daardoor kan er ook beter over geinformeerd worden.

In 2014 werd de bijdrage van onze vrienden gebruikt om een “wissel-expositie ruimte” in te richten. Daarmee werden de presentatie mogelijkheden van het museum belangrijk uitgebreid.

In 2015 droegen onze vrienden bij aan de aanschaf van betere (binnen)geluids- en beeldapparatuur in schob en karschob. Daarmee wordt de kwaliteit van onze presentaties aan bezoekers belangrijk verbeterd.

In 2016 werd gespaard voor de aanschaf van geluidsapparatuur, die geschikt is voor buiten en tijdens evenementen.

In 2017 spaarden onze “Vrienden” het restant en vanaf juli 2017  beschikt het museum over een professionele buiten- geluidsinstallatie . Een prachtig resultaat waar het museum nu al heel nuttig gebruikt van maakt.

Het doel voor 2018 is: het laten maken van luchtopnames van boerderij en omgeving via een film met een drone.

De vrienden betalen 25 euro per jaar. Zij worden geïnformeerd over en betrokken bij de werkzaamheden van het museum. Ze bezitten een pasje waarmee ze altijd, tijdens openingstijden, met 2 personen, gratis toegang hebben tot het museum.

Omdat de Meierijsche Museumboerderij door de fiscus erkend is als culturele ANBI-instelling (Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling) is de gift van 25 euro per jaar fiscaal aftrekbaar.

Als je graag vriend wilt worden, bel je met 0413- 291172  of mail je naar info@museumboerderij.nl. We brengen of mailen dan een “vriendenovereenkomst” . Door het invullen, en daarna terugsturen van die overeenkomst bevestig je het lidmaatschap van onze ” vereniging van vrienden”.

Hartstikke bedankt….vriend en/of vriendin !